1981

Under julhelgen 1980 fick Egon Norling i Krånge idén till en skoterklubb. Tillsammans med fem släktingar Hultman – Jan, Yngve, Ove, Roland och Benny – beslöt de att skapa en egen klubb.

Den första styrelsen fick följande sammansättning: Ordförande Egon Norling från Krånge, sekreterare Roland Hultman från Hällingen och kassör Benny Hultman från Hällingen. Första åtgärden var att skapa en dekal för klubben! På nyåret 1981 inbjöds intresserade till ett allmänt och välbesökt möte på Österström. Namnfrågan stod högt på dagordningen. Skogvaktare Sundin föreslog namnet Drakaberget. Sundin var anställd hos SCA och bidrog till den positiva klubbstarten med många goda idéer om trafik på SCA:s mark och vägar. Drakaberget är ett högt brant berg och ligger vid Holmsjöns nedre ände.

 

1995-2010

Dragracingtävlingar (Norrsjödraget, Sulåopen mfl) arrangerades på vårvintern under åren 1995-2001. År 1998 var det t.o.m. två vintertävlingar! Även sommartävlingar anordnades. Svenskacupen Sulåopen var två tävlingsdagar 1998. Med vinterarrangemanget blev det hela fyra tävlingsdagar år 1998! Nästa stora evenemang blev backtävlingar på Södra Berget i Sundsvall åren 2002-2003. Det senare året därtill SM-kval i backe.

Vintern 1999-2000 blev Drakabergets skoterklubb utnämnd till Sveriges bästa skoterklubb av tidningarna Skoter och Snowmobile samt Loxkel AB (ge-neralagent för Polaris).

Ny ordförande 2011 Jan-Erik Nilsson, Järkvissle

2011

Drakabergets Skoterklubb firar 30 år!

Pionjärer i skoterklubben. Fr. vä. Yngve Hultman, Roland Hultman, Ove Hultman och Egon Norling. 

Saknas på bilden: Jan Hultman, Benny Hultman och Lage Hultman. Foto (2011): Tore Löfvenius

2018

Drakabergets Skoterklubb får en ny styrelse med unga eldsjälar och självklart gamla veteraner. Nya i styrelsen är b.la. ordförande, kassör och en ny titel “Samordnare”.
Styrelsen består av Alfred Broman (Ordf.) 
Jennifer Berlin (Kassör) och Erik Lidin (Samordnare).

För att den grafiska profilen skulle kunna användas i de nya sociala kanalerna och i tryck så byttes den ut efter röstning i styrelsen. Designen återspeglar fortfarande det höga Drakaberget
, och friheten under ansvar (den vita skotern).

Vi hoppas på fortsatt förtroende även fast vi är unga och med målet att Drakaberget ska bli aktivt under årets alla olika årstider!